Till ritbordet


Idag är vi fyllda av energi och inspiration efter att ha ordnat ännu en samskapande workshop med passionerade lärare. Vi känner oss tacksamma över att få ta del av duktiga pedagogers vardag med barnen i klassrummen på F-6. Vi har fått höra några av de spännande sätt som de redan har integrerat AI i undervisningen på och för oss är varje sådan berättelse en skattkista av idéer.

Exempelvis lärde vi oss mycket om hur AI-litteracitet kunde kopplas till enskilda ämnen men också till målen med mångsidiga kompetenser. Vi utforskade också hur AI-litteracitet kan gestalta sig på olika nivåer i klasserna, från förskola till årskurs 6. Att förstå de unika behoven och möjligheterna för varje åldersgrupp är som att lösa ett pussel. Vad kan funka i en lektionsplan för tvåorna? Vad funkar för sexorna?

Efter dagens workshop känner vi oss rustade att kavla upp ärmarna och omsätta det vi har samskapat till mer konkreta, åldersanpassade planer. Nästa steg för oss är att bygga vidare på det lärarna har sagt och önskat sig och skissa på tre lektionsplaner som vi planerar att testa i klass nästa år. Då är det barnens tur att samskapa och ge återkoppling på AI-litteracitet!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *